10-12-2012 20:03

Gerrit Strijker laatste tijd onverslaanbaar

Door Peter van Slochteren

STUIFZAND- Gerrit Strijker was bij biljartclub 't Kun Beter wederom in super beste conditie en de laatste tijd onverslaanbaar.

Strijker begon tegen Jan Heins met drie series van drie achter elkaar, maar Jan Heins bleef niet achter en dacht, wat Strijker kan, kan ik ook en scoorde in een iets andere volgorde, twee, vier en drie, maar kwam ook terecht op negen in drie beurten. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden, met voor Strijker dertig te gaan en voor Heins 29. Strijker liet vervolgens drie beurten onbenut achter, waarvan Heins één carambole wist mee te nemen. In de negende beurt lukte het Jan Heins om met een serie van vijf met zestien tegen dertien het heft in handen te nemen, maar daar bracht Gerrit Strijker al vrij vlot daarna verandering in, door een beste serie van negen te laten noteren. Jan Heins lag op een kleine achterstand van vier, maar werd met het maken van een serie van twee door Strijker met inmiddels een verschil van zes hoger. Heins wist het gat van zes te verlagen naar drie, maar dat was van zeer korte duur, want in de volgende beurt scoorde Strijker een serie van vier en werd het verschil ineens weer groter en Strijker nog slechts twee was verwijderd van een zege. Jan Heins kwam op 23, maar beide heren lieten de volgende beurt schieten, maar daarna in de zeventiende beurt werd Gerrit Strijker winnaar met een slot serie van twee (30). Jan Heins kreeg nog een laatste kans om er remise van te maken, maar daarvoor moest hij nog een serie van zes maken, maar deze serie bleek te veel. Ondanks behaalde Heins er toch nog vier en eindigde op 27.

Henk Heringa was meteen goed op dreef tegen Aaldert Bisschop, want in de eerste beurt wist Heringa er een beste serie van acht uit te halen en biljartte in de eerste fase van de wedstrijd in een vrij hoog tempo, met al zestien in nog maar zeven beurten. Bisschop liet Heringa gaan in de eerste twee beurten, maar kwam daarna aan bod en scoorde in vier beurten zeven caramboles. Voor Bisschop kwam er een licht puntje, dat Heringa het begin tempo niet kon handhaven en daardoor de ruimte vrij gaf aan Bisschop, die langzaam naar elf klom in veertien beurten. Heringa stond inmiddels op twintig en had er nog negen te gaan. Voor Bisschop lagen de kansen nog open met nog vier te gaan, maar alle beurten die Bisschop nog kreeg en dat werden er zeven, vergat hij te scoren, waardoor Heringa het heft maar in eigen handen stook en in 21 beurten de uiteindelijke winnaar werd met 29.

Klaas van Dalsem en Jan Benning waren aan elkaar gewaagd, want ze hielden elkaar goed in de gaten en legden elkaar niet veel caramboles weg, zonder na te denken, waardoor er veel beurten passeerden. Klaas van Dalsem begon en miste de afstoot, maar Benning scoorde tevens niet. In de zevende beurt was Van Dalsem aangekomen bij zes. Benning sloot zich daar bij aan. Van Dalsem maakte de zevende en Benning sloot zich daar weer bij aan. Op deze manier ging het tot aan de twaalfde carambole heen en weer, maar Van Dalsem zag kans om er een serie van vijf uit te halen en al vrij vlot sloot zich daar een serie van twee bij aan. Jan Benning bleef achter, maar wist terug te komen met zestien tegen negentien. Van Dalsem liep met drie weer weg en zag met nog vier te gaan de eindstreep in zicht. Dit gold tevens voor Benning, die even ver van de eindstreep was verwijderd in dertig beurten. Het werd behoorlijk spannend, maar in de 34e beurt was Jan Benning op het nippertje net iets sterker (met het maken van de 21e) dan Klaas van Dalsem, die op 25 van de 27 bleef steken.

Kees Eijkelenboom kreeg vijftien beurten de kans om de vijftien te passeren, maar dat lukte hem niet. Vier keer benutte Eijkelenboom een beurt en dat bleek veel te weinig en daardoor ging de volle winst naar Bennie Meppelink, die goed in vorm was en onderweg een mooie serie van zes meenam naar zijn overwinning (20).

Opluchting was er voor Henk Hilbrink, die eindelijk na vele wedstrijden eens weer winst wist te boeken. Er waren wel maar liefst 37 beurten nodig, maar dat mocht de pret niet drukken. Hilbrink begon in de vijfde beurt aan zijn eerste carambole en had er in 32 beurten acht. Daar tussen in zijn de overige caramboles gemaakt. Opvallend geen enkele serie, vandaar mede de vele beurten. Hilbrink had het geluk een beetje mee, dat zijn opponent Roelof Huisjes ook niet bepaalt in vorm was. Huisjes liet zijn eerste caramboles pas in de elfde beurt noteren. Het ging Huisjes duidelijk niet voor de wind, ondanks dat hij wel een paar series wist te maken en in 26 beurten ver voor kwam met dertien van de zestien tegen zeven, maar hierna wilde het van geen kant meer lukken en kreeg Hilbrink de weg vrij. deze weg bleek geen snelweg te zijn, maar eerder een zandweggetje, gezien het tempo.

Voor Anne Heins was er weinig eer te behalen tegen Jaap Meppelink, want die was buitengewoon goed. Meppelink wist meteen in vijf beurten al fors op voorsprong te komen met veertien tegen drie, dat de kansen voor Heins in het begin stadium al bijna bekeken waren. Gedurende de zestien beurten werden er door Meppelink maar vijf beurten niet benut, verder werden ze meestal goed benut met onder andere twee beste series van zes. De tijd was te kort voor Anne Heins om op tijd de negentien te maken. Ondanks wist hij er twaalf uit de keu te krijgen. Jaap Meppelink verdiende de zege met 31 in maar zestien beurten.

Berend Hilberts kwam aan het eind van de wedstrijd tegen Albert Pol net drie te kort, waardoor de winst naar Pol ging met vijftien en een slot serie van drie. Hilberts eindigde op twaalf.

Jan Heins kwam tegen Gerrit Strijker twee te kort, maar tegen Henk Hilbrink kreeg hij het wel voor elkaar om de 29 te maken. Hilbrink kreeg minder ruimte, omdat de finish nu op 28 beurten lag en dat was voor Hilbrink te weinig, waardoor hij niet verder kwam dan acht. Heins scoorde vrij constant gedurende de wedstrijd.

Het leek er niet op dat Roelof Huisjes ging winnen van Bennie Meppelink, want Meppelink nam met tien tegen vijf in negen beurten de leiding, maar Huisjes kwam goed terug, waardoor het gelijk werd in 22 beurten met elk veertien. Beide heren vergaten overigens zes beurten een carambole te maken. Meppelink scoorde een serie van twee en daarmee op zestien. Huisjes moest er nog twee en die werden in de 24e beurt gepasseerd. Meppelink bleef steken op zestien van de twintig.

Roelof Dolfing was wederom onverslaanbaar, dit keer tegen Geert Roffel met zestien tegen dertien van de vijftien in 24 beurten. Dolfing is de laatste weken uitmuntend aan het biljarten bij 't Kun Beter.

Jan Heins moest zich gewonnen geven aan Henk Denekamp in 31 beurten met 29 tegen 22. De kansen lagen wel open voor Heins, maar kreeg het juiste ritme niet onder de knie, waardoor Denekamp er de vaart in zette vanaf de 23e beurt met een serie van vijf, zes en drie. De meeste biljarters gingen met winst naar huis, gezien de meerdere wedstrijden, die de heren moesten spelen.
 

—————

Terug